Course Introduction

úvod do problematiky vývoja aplikácií pre chytré zariadenia, tri typy aplikácií, predstavenie hybridného rámca React Native, architektúra, prvá aplikácia

Welcome

  • (slide) Ahojte a vitajte v kurze Vývoj aplikácií pre chytré zariadenia. Volám sa Miroslav Biňas a budem vaším lektorom.

  • V tomto kurze sa naučíte, ako vyvíjať natívne aplikácie pre chytré zariadenia pomocou rámca React Native primárne pre platformu Android. A tým chytrým zariadením bude v tomto prípade váš mobilný telefón alebo tablet.

  • Nebudeme sa však venovať veciam ako používateľské rozhranie (UI) alebo používateľská skúsenosť (UX). Na to máte v tomto semestri samostatný predmet. My sa budeme venovať viac práci so senzormi, ktorými sú chytré zariadenia vybavené. Budeme teda vytvárať aplikácie, ktoré budú vedieť pracovať s polohou zariadenia, s jeho kamerou, Bluetooth-om, NFC čítačkou a pod. Rovnako nás bude zaujímať, ako údaje z týchto zariadení uchovávať a ako ich zdieľať v prostredí internetu alebo s inými chytrými zariadeniami.

  • Na zvládnutie tohto kurzu nepotrebujete mať žiadne predchádzajúce znalosti s vývojom aplikácií pre niektorú z platforiem, ktorá sa používa na beh aplikácií na chytrých zariadeniach. Všetko potrebné, čo potrebujete vedieť, ste sa už naučili v predchádzajúcich kurzoch. To najdôležitejšie, na čom budeme stavať, je programovanie v jazyku JavaScript, pretože to je jazyk, ktorým sa hovorí v rámci React Native.

  • Takže - poďme na to!