Informácie ku predmetu Vývoj aplikácií pre chytré zariadenia

Organizácia predmetu v šk. roku 2020/21

  • Predmet je organizovaný pomocou nepovinných prednášok a povinných cvičení. Študent má nárok na 3 ospravedlnené neúčasti.

  • Pre získanie zápočtu potrebuje študent vypracovať prípadovú štúdiu a získať za ňu min. 21b z celkových 40b.

  • Body je možné získať za včasné vypracovanie. V prípade, ak zadanie bolo odovzdané oneskorene, môže študent získať max. 51% z celkového hodnotenia zadania.

  • Študenti automaticky získajú skúšku za svoju aktívnu účasť na akcii Hackathon. Výška získaných bodov za skúšku sa však bude odvíjať od hodnotenia prípadovej štúdie podľa vzťahu: počet-percent-z-prípadovej-štúdie/100 x 60. Inými slovami bude výška bodov získaných za skúšku odrážať študentovu prácu počas semestra.

  • V prípade, že sa študent nemohol zúčastniť Hackathon-u, musí vypracovať alternatívny projekt (aplikáciu pre chytré zariadenie). Aplikáciu si študent vymyslí sám, ale samotný rozsah ako aj dostatočnú náročnosť musí odobriť cvičiaci.

Podmienky pre získanie zápočtu opakujúcimi študentmi

  • V prípade, že študent v predchádzajúcom roku zápočet získal, ale neurobil skúšku, je možné uznať len minimálny zápočet (21 bodov). Študent v tomto prípade nie je povinný navštevovať prednášky, cvičenia alebo opätovne odovzdávať zadanie. Musí sa však rozhodnúť do konca druhého týždňa!

  • V prípade, že študent v predchádzajúcom roku zápočet nezískal, pre jeho získanie musí splniť rovnaké podmienky, aké sú stanovené pre ostatných (neopakujúcich) študentov na tento rok. To znamená, že študent musí znova vypracovať potrebné zadanie. Nemusí však navštevovať cvičenia a prednášky z predmetu.

  • V prípade, že študent neabsolvoval skúšku (Hackathon), môže tak urobiť tento rok. V prípade, že tak neurobí, musí taktiež vypracovať projekt (aplikáciu pre chytré zariadenie), ktorú si vymyslí sám, ale jej rozsah ako aj náročnosť musí odobriť cvičiaci.

Podmienky pre absolvovanie predmetu študentmi s individuálnym štúdijným plánom

Pokiaľ ste študent s individuálnym štúdijným plánom, tak pre vás platia nasledovné podmienky:

  • zápočet získate vypracovaním projektu do rovnakého termínu, ktorý platí pre denných študentov

  • skúšku získate vypracovaním vlastnej aplikácie, ktorá musí byť rozsahovo dostatočne náročná v porovnaní s projektami, ktoré riešia denní študenti v rámci akcie Hackathon (rozsah a vhodnosť aplikácie je potrebné prekonzultovať buď s cvičiacim alebo prednášajúcim)

V prípade špecifických podmienok sa je možné dohodnúť so svojím cvičiacim individuálne.